Hoe kunt u de kosten vergelijken met uw basislijn?

Ik wilde u alleen vertellen hoe u een eenvoudig overzicht van de kostenregistratie kunt maken. Deze weergave is een van mijn favorieten , dus deze hebben we ook opgenomen in het sjabloon dat we u in onze e-cursus geven.
Met deze aangepaste weergave, die we Kosten versus Basislijn noemen, kunt u leren van uw werkelijke kosten ten opzichte van de basislijn . De symbolen vertellen u hoe uw kosten het doen ten opzichte van de (huidige) basislijn. How to compare costs to your baseline?1

Betekenis van de smileys

  • Groene smiley = waarde is niet veranderd
  • Amberkleurige smiley = waarde is gestegen, maar niet meer dan 10%
  • Rode smiley = waarde is met meer dan 10% gestegen
  • Groen minteken = waarde is gedaald, maar niet meer dan 10%
  • Oranje minteken = waarde is met meer dan 10% afgenomen
Als u over het symbool beweegt, ziet u het resultaat van de berekening: kosten / basislijnkosten. Merk op dat dit ook wordt gedaan voor samenvattingstaken. Een waarde hoger dan 1 betekent dat de huidige kosten van activiteiten hoger zijn dan eerder geschat voor het project: we hebben geld verloren! Een waarde tussen 0 en 1 betekent dat de huidige kosten van activiteiten lager zijn dan eerder geschat voor het project: we hebben wat extra buffer verdiend! Hoewel een waarde tussen 0 en 1 uiteraard goed nieuws is voor het project, beschouwen wij dit als een minder goede schatting, omdat deze gelden eerder voor andere taken of projecten hadden kunnen worden vrijgemaakt.

Procesverbeteringen

Bij een aantal van onze klanten worden deze symbolen gebruikt voor procesverbeteringen . Hun doel is om door de jaren heen meer groen te hebben, wat betekent dat ze beter worden in schatten ! Cool toch? Waar wil je verbeteren in je schema’s? Deel het in de reacties hieronder.
Terug naar blog