Beperkingen - een introductie

Beperkingen , wat is dat ook alweer? Hier een snelle en gemakkelijke samenvatting van de beperkingen in MS Project: Een beperking is een beperking die aan een taak of mijlpaal wordt gegeven. Voorbeelden zijn:
  • Deze taak kan niet eerder starten dan 1 juli 2016
  • Deze taak kan niet later dan 23 augustus 2016 worden voltooid
  • Deze taak moet starten op 1 januari 2017
Met behulp van beperkingen kunt u de begin- en einddatum van belangrijke taken bepalen . Het is een handig hulpmiddel om het project gemakkelijk opnieuw te kunnen plannen, want als u een beperking oplegt aan een taak in een gekoppeld netwerk van taken, heeft dit gevolgen voor de hele keten van taken. MS Project kent automatisch de beperking Zo snel mogelijk toe (wat eigenlijk geen beperking is) wanneer u een taak invoert (bij het plannen vanaf de startdatum). U moet alleen andere beperkingen instellen als dat nodig is, omdat:
  • Beperkingen zullen doorgaans de mate van planningsflexibiliteit van taken verminderen
  • Naarmate de hoeveelheid taakflexibiliteit afneemt , gaat ook de hoeveelheid dynamisch gedrag van de planning verloren

Controleer uw beperkingen

In verschillende fasen van uw project wilt u wellicht de beperkingen van taken in uw planning controleren, met name de taken op het kritieke pad, om er zeker van te zijn dat ze noodzakelijk zijn. Voor elke onnodige beperking voeg je 6 handmatige acties toe om de planning up-to-date te houden! Als u zich beperkt tot alleen de noodzakelijke beperkingen, blijft uw schema zo dynamisch mogelijk. Lees het artikel 'hoe u beperkingen creëert' voor meer informatie over dat onderwerp.
Terug naar blog