Het kostenoverzichtrapport in MS Project

Kostenoverzichtrapport in MS Project

Het kostenoverzichtrapport in MS Project toont vier gebieden met kosteninformatie over uw project.
In de linkerbovenhoek van het rapport worden de verwachte kosten ('Kosten') weergegeven; dit zijn de werkelijke kosten + de resterende kosten voor het gehele project. Het toont ook afzonderlijk de resterende kosten, evenals het percentage voltooid van het project. Merk op dat dit percentage verwijst naar de verstreken looptijd. Het zegt niets over het werk dat is gedaan, de werkelijke kosten die zijn gemaakt of het daadwerkelijke fysieke product dat wordt voltooid.

Vooruitgang versus kostengrafiek

Het diagram Vooruitgang versus kosten laat zien of uw project het budget overschrijdt of niet. Als de blauwe lijn onder de oranje lijn ligt, heeft uw project mogelijk het budget overschreden.

Kostenstatustabel

De tabel Kostenstatus toont u de werkelijke kosten, resterende kosten, basislijnkosten, kosten en kostenvariantie voor elke taak op het hoogste niveau (overzichtsniveau 1). Dit zijn in dit geval uw belangrijkste resultaten. Hier kunnen we bijvoorbeeld zien dat de eindmontage €200,- meer kostte (het schilderwerk met een vaste prijs) en de voorbereiding €998 minder kostte dan we hadden vooropgesteld (goedkoper bouwpakket en minder benodigde manuren).

Kostenstatusgrafiek

Het kostenstatusdiagram is een combinatiediagram waarin de werkelijke kosten en de resterende kosten in gestapelde kolommen worden weergegeven voor elke taak op het hoogste niveau, evenals een lijn voor de basislijnkosten. In het voorbeeld is duidelijk zichtbaar dat de voorbereiding minder kost dan de basislijnkosten (werkelijke kosten + resterende kosten versus basislijnkosten) en dat de voorbereiding bijna volledig is voltooid. The cost overview report in MS Project

Jouw rapport?

Maakt u gebruik van de kostenoverzichtrapportages of heeft u liever een andere tool (Excel)? Deel het in de reacties hieronder.
Terug naar blog