Afhankelijkheden met andere projecten in MS Project

Uw project zal waarschijnlijk leveringen of andere afhankelijkheden hebben met andere projecten in MS Project . Deze afhankelijkheden kunnen ook worden gemodelleerd met MS Project en zien er precies hetzelfde uit als koppelingen binnen projecten: het is een zwarte pijl die van de ene taak naar de andere gaat.
Groot verschil is echter dat de koppeling nu begint bij een taak of mijlpaal in het ene schema en eindigt bij een taak of mijlpaal in het andere schema. In Project ABC heeft de taak 'Assemblage onderdelen' bijvoorbeeld een afhankelijkheid met de taak 'Levering onderdelen voor assemblage' in Project DEF. (de montage kan beginnen nadat de levering heeft plaatsgevonden)

ProjectABC

Dependencies with other projects in MS Project1

Project DEF

Dependencies with other projects in MS Project2 In onderstaand printscherm is de taak 'Aanleveren onderdelen voor montage' een taak uit een ander project: Dependencies with other projects in MS Project3

Koppeling tussen projecten

Een 'schakel tussen projecten' is een voorganger-opvolgerrelatie , net als een normale taakrelatie. Het idee is dat de link een domino-effect introduceert met betrekking tot veranderingen in de timing; wanneer de datum van de voorganger in het eerste schema verschuift, verschuift de opvolger in het volgende schema dienovereenkomstig. Standaard toont MS Project eerst een acceptatievenster in het tweede schema, zodat u op de hoogte bent van hoe uw planning zal veranderen, voordat deze wordt gewijzigd. Dit venster wordt in een later onderwerp uitgelegd.

Leer het op de beste manier van de experts

U kunt een 'koppeling tussen projecten' maken door beide planningen in één tijdelijk bestand of hoofdbestand te zetten en deze hier aan elkaar te koppelen. Dit concept leggen wij volledig uit in onze e-cursus Critical Path Management .
Terug naar blog