Hoe bepaal je wanneer de kosten ‘reëel’ zijn?

In het Resourceblad vindt u de kolom Opbouwen bij . Hiermee kunt u bepalen wanneer de kosten als nacalculatie in uw kostenrapportages verschijnen. Voor werkmiddelen geldt bijvoorbeeld dat de verplichting tot het betalen van de kosten ontstaat naarmate de uren worden gewerkt. In dit geval selecteert u de standaardoptie Pro rata .

Laten we het praktisch maken

Een andere situatie is bijvoorbeeld als u drie pc's heeft gekocht die voor een bepaalde taak worden gebruikt. Zodra u deze pc's in gebruik neemt, maakt u de kosten (eventueel al eerder, op het moment van aanschaf). Ongeacht de duur van deze taak, als u de kosten in het begin maakt, selecteert u de optie Begin hier. De optie Einde zou bijvoorbeeld gebruikt kunnen worden voor een taak met een vaste prijs of een 'no-cure-no-pay'-opdracht. De verplichting om hiervoor te betalen begint nu te bestaan ​​zodra u heeft geverifieerd dat het werk correct is uitgevoerd (er is een 'genezing').

Weet je nog?

Kunt u zich een voorbeeld herinneren waarin u dit gebruikte om te bepalen wanneer de kosten als werkelijk moeten worden weergegeven? Laat het achter in de reacties hieronder.
Terug naar blog