Wat is het verschil tussen Max Units, Assignment Units en Peak Units?

Het verschil tussen Max Units, Assignment Units en Peak Units?

Eenheden vallen niet onder één veld in MS Project. De volgende opsommingen beschrijven de betekenis van de afzonderlijke velden. Lees ze zorgvuldig, want voor beginnende gebruikers is het door elkaar halen van deze velden een van de belangrijkste redenen waarom MS Project de reputatie krijgt onvoorspelbaar te zijn.
  • Max. eenheden (bronveld, in te voeren in het bronnenblad)
  • Eenheden (toewijzingsveld dat als toewijzingseenheden verschijnt in de gebruiksweergaven en wordt gebruikt in de ijzerformule)
  • Piek (toewijzingsveld en resourceveld, die het hoogst mogelijke percentage aangeeft om deze resource te gebruiken (voor deze taak)
De verschillen kunnen het beste worden verklaard aan de hand van het volgende voorbeeld ( weergave Taakgebruik ): Taak 1: John is voor 100% toegewezen, hiervoor hebben we het veld Toewijzingseenheden gebruikt.
Piekeenheden worden berekend, deze toont het percentage voor de hoogste (piek) binnen deze toewijzing. Piek volgt meestal de toewijzingseenheden.
Taak 2: William wordt voor 50% toegewezen, hiervoor hebben we het veld Toewijzingseenheden gebruikt.
Piekeenheden worden berekend, deze toont het percentage voor de hoogste (piek) binnen deze toewijzing. Piek volgt meestal de toewijzingseenheden.
Taak 3: Edwin wordt toegewezen, ook voor 50% via het veld Toewijzingseenheden.
Woensdag gingen we 8 uur in, wat resulteerde in een piek van 100%.
Taak 4: Sander wordt voor 100% ingezet. Maar de laatste drie dagen zal hij overuren maken.
De piek werd berekend op 125%. Piek toont de hoogste dagtoewijzing. Je ziet ook de overbesteding (rode pop in de kolom Indicator) omdat Sander meer dan zijn gebruikelijke 8 uur per dag werkt. U kunt dit negeren. U heeft hem toestemming gegeven om overuren te maken toen u de 10 uur werk voor deze dagen invulde.
Taak 5: Ruben wordt voor 125% toegewezen. Deze werkzaamheden moeten in één dag worden afgerond.
Dit is het percentage dat u naast de naam ziet (in het Gantt-diagram), als resultaat van de berekening van 10 uur werk aan een taak van één dag met een vaste duur. Dit betekent overuren. Dit geeft ook een overtoewijzing die u kunt negeren.

Goed om te weten

Wanneer het percentage toewijzingseenheden anders is dan 100%, kunt u het relevante percentage zien naast de resourcenaam in het Gantt-diagram.
Terug naar blog