Hoe kunt u uw planning automatiseren en tijd besparen?

Wat is beter om uw planning te automatiseren en tijd te besparen ? Wij helpen je hoe je dat kunt doen! Eric Uyttewaal, een van de meest gerenommeerde auteurs op dit gebied, noemde zijn boeken 'Forecast Scheduling'. Voor diepere inzichten in vrijwel elk concept in deze cursus raden wij u ten zeerste aan dit boek te kopen en te lezen.
Hij definieert de planning als een model van het project om deze te voorspellen . Dit is het doel dat we zullen behandelen in onze e-cursus Critical Path Management , om uw planning zo te automatiseren dat deze:
  • Geldig : het moet nauwkeurige voorspellingen opleveren
  • Dynamisch : Het moet zichzelf zoveel mogelijk updaten. Hij schat dat er voor een schema van 100 taken/3 maanden ongeveer 50 uur aan schemaonderhoud wordt bespaard als je een dynamisch schema hebt. Slechts één wijziging zou voldoende moeten zijn om de rest van het model te berekenen (net zoals u van Excel verwacht)
  • Robuust : Het moet met meerdere scenario's kunnen omgaan, zoals vooruit en achteruit plannen
  • Model : Het moet een vereenvoudiging van de werkelijkheid zijn, waarbij alleen die dingen worden vastgelegd die belangrijk zijn in dit project - er mag niet worden teruggevallen op een checklist voor alle kleine activiteiten
  • Voorspelling : checklists, taakhandleidingen, vergaderschema's en een database met historische schattingen zijn redenen om planningen te hebben, maar de belangrijkste reden zou moeten zijn om uw belangrijkste mijlpalen te voorspellen. How to automate your schedule and save time?1
Omdat dit ons doel is voor de cursus Critical Path Management , zullen we ons op het volgende concentreren

4 principes

  1. een volledige en correcte netwerklogica hebben,
  2. minimaliseer het gebruik van datumbeperkingen ,
  3. bewaar al het voltooide werk in het verleden en
  4. al het werk dat in de toekomst nog gedaan moet worden .
Vier eenvoudige principes die, als ze worden gehandhaafd , u heel blij zullen maken met MS Project . Maar als dit niet wordt gehandhaafd, ontstaat er een onevenwicht tussen de moeite die u in uw planningswerk steekt en de voordelen die u daaruit haalt.

1 uur of 8 uur per week?

Hoeveel tijd besteedt u wekelijks aan het bijhouden van uw planning in MS Project? Deel het in de reacties hieronder.
Terug naar blog