Richtlijnen voor het koppelen van taken in MS Project

Hoe koppel je taken in MS Project? Ziet jouw schema eruit als spaghetti? Dan is dit bericht precies iets voor jou. Wij hebben voor u de beste richtlijnen voor het koppelen van taken in MS Project :

Onze top 5 richtlijnen

Om een ​​volledige en correcte netwerklogica te hebben:
  1. Een project heeft één begin en één einde . Dit helpt MS Project om het kritieke pad tussen deze punten te bepalen
  2. In de planning zijn geen cirkelrelaties toegestaan ​​- net als bij een kringverwijzing in Excel wil je niet dat je planning inflexibel wordt
  3. Er zijn zo min mogelijk datumbeperkingen ingesteld - beperkingen worden later in deze cursus besproken, maar kort gezegd beperken deze het dynamische karakter van uw planning
  4. Relaties zijn alleen toegestaan ​​op taken op het laagste niveau in de planning (activiteiten), niet op samenvattingstaken
  5. Alle taken moeten een opvolger en een voorganger hebben (aan beide kanten gekoppeld)
Guidelines for linking tasks in MS Project1

Onthoud altijd...

  • ...dat uw projectplanning een gesloten circuit is, dat wil zeggen dat elke taak een voorganger heeft en elke taak een opvolger . Taken die geen deel uitmaken van het circuit worden 'danglers' genoemd.
  • Er zijn verschillende soorten relaties die kunnen worden gebruikt om taken te koppelen. De verschillende typen kunnen allemaal tegelijkertijd in een schema voorkomen. Deze zullen in een andere blogpost worden besproken.
  • Probeer niet alles te koppelen wat een afhankelijkheid zou kunnen zijn. Wij willen geen ‘spaghetti’ of ‘barcode’ in ons rooster. In het geval van een vertraging willen we dat de planning goed leesbaar is, zodat we kunnen achterhalen wat de vertraging heeft veroorzaakt, tot aan het beginpunt.

Taakmodi

MS Project 2013/2016 heeft twee planningsmodi (taakmodi): handmatig en automatisch . Handmatig betekent dat de gebruiker plant door de start- en einddatum te bepalen; in de automatische modus doet MS Project de planning. Voor een dynamisch schema is de automatische planningsmodus vereist. Daarom wordt het niet aanbevolen om handmatig geplande taken te gebruiken. Zo zien taken er bijvoorbeeld uit bij automatische planning: Guidelines for linking tasks in MS Project2 Zo zien taken eruit bij handmatige planning: Guidelines for linking tasks in MS Project3 Ervaren planners zouden kunnen argumenteren dat er redenen zijn waarom afwijken van deze richtlijnen gerechtvaardigd is. Volg hierbij je eigen instinct en besef dat het einddoel een dynamisch schema is. Deel uw mening in de reacties hieronder:
Terug naar blog