Wat gebeurt er als ik het door inspanning aangedreven selectievakje aanvink?

Wanneer u mensen aan een taak toewijst of verwijdert, verlengt of verkort MS Project de duur van de taak op basis van het aantal toegewezen bronnen , maar verandert de totale hoeveelheid werk voor de taak niet. Dit wordt inspanningsgestuurde planning genoemd.

Inspanningsgedreven en niet-inspanningsgedreven

Om het verschil tussen inspanningsgedreven en niet-inspanningsgedreven te begrijpen, moet u de volgende vraag bedenken: 'Verdelen of verdubbelen?' . Dit heeft betrekking op de totale werkzaamheden aan de taak;
  • Stel je voor dat je een verftaak van 8 uur alleen doet, en nu komt er een tweede persoon bij. Moet het totale werk verdeeld worden over deze middelen, dus elk 4 uur werk? Of moeten ze nu allebei 8 uur werken? Als het werk verdeeld moet worden (de totale hoeveelheid werk blijft hetzelfde), is dit inspanningsgedreven .
  • Stel dat u een zakenvlucht van 8 uur maakt. Als je een collega meeneemt, moet het werk dan verdeeld worden, zodat ze ieder 4 uur vliegen? Of moeten ze allebei 8 uur vliegen, zodat de totale hoeveelheid werk nu 16 uur is? Het verhogen van de hoeveelheid werk bij het toevoegen van een extra hulpbron wordt niet-inspanningsgedreven genoemd.
Inspanningsgestuurde planning wordt alleen van kracht wanneer resources worden toegevoegd aan of verwijderd uit een taak . Op inspanning gebaseerde rekenregels worden niet toegepast wanneer u werk-, duur- en eenheidswaarden wijzigt voor resources die al aan een taak zijn toegewezen. Vast werk is altijd inspanningsgedreven , voor een vaste duur of eenheden kunt u kiezen (vinkje aan) of nieuwe taken wel of niet inspanningsgedreven zijn.
Terug naar blog