Wat zijn de ideale instellingen voor het scherm met waterpasopties?

Naast de reguliere planningsopties (beperkingen, afhankelijkheden) en het nivelleringsalgoritme, is het belangrijk om de opties voor resourcenivellering te bespreken. Wat zijn de ideale instellingen voor het scherm met waterpasopties?

Opties voor het nivelleren van hulpbronnen

De opties voor het nivelleren van resources kunt u vinden door te klikken op het tabblad Resource > Opties voor nivellering :
Automatisch versus handmatig - Als u 'automatisch' kiest, wordt uw planning automatisch berekend en genivelleerd telkens wanneer er iets verandert. Wanneer u 'handmatig' kiest, moet u op de knop Niveaubronnen klikken. Dag na dag, week na week, enz. - Bepaalt wanneer de rode pop verschijnt. Dag na dag betekent dat de poppen meer dan 8 uur per dag rood zijn. Week na week meer dan 40 uur per week, enz. Wis nivelleringswaarden vóór het nivelleren - Als deze optie is ingeschakeld, zorgt u ervoor dat elke nivelleringsactie een nieuwe start gebruikt, in plaats van verder te gaan bovenop de reeds genivelleerde taken. Volgorde nivelleren - Als u 'ID' kiest, wordt alleen de locatie in de planning gebruikt om te bepalen welke taak als eerste wordt uitgevoerd. Als u 'standaard' kiest, wordt de algoritmelogica gebruikt zoals uitgelegd in de vorige paragraaf en wordt in het prioriteitsveld meegewogen voor de nivelleringsscore. Kiezen voor 'prioriteit, standaard' betekent dat de prioriteit altijd voorgaat op de factoren van het standaardalgoritme. Alleen niveau binnen de beschikbare speling - Als deze optie is ingeschakeld, wordt de duur van uw schema niet verlengd. Dit betekent ook dat de overlocatie alleen wordt opgelost tot het punt waarop er speling beschikbaar is. Door nivellering kunnen individuele toewijzingen aan een taak worden aangepast . Als deze optie is ingeschakeld, kunnen bronnen aan een taak beginnen wanneer ze beschikbaar zijn. Dit betekent dat taken waarvan de start op hetzelfde tijdstip is gepland, op verschillende tijdstippen kunnen starten, afhankelijk van de beschikbaarheid van resources. Als u bovendien meer dan één resource aan een taak hebt toegewezen, kan één persoon al beginnen en kan een andere persoon zich aansluiten wanneer deze beschikbaar is. Door nivellering kan er een splitsing in het resterende werk ontstaan . Taken mogen worden opgesplitst voor een andere taak of vergadering en op een later moment worden hervat. Als deze optie niet is aangevinkt, wordt er een taak van 10 dagen gepland als er een gat van 10 dagen is in de beschikbaarheid van de resource. Als deze optie is aangevinkt, wordt het werk over kortere perioden van beschikbaarheid verdeeld. Dit betekent dat deze aangevinkte optie zorgt voor veel kortere doorlooptijden voor de planning. Resources gelijkstellen met de voorgestelde boekingssoort - MS Project heeft de mogelijkheid om aan te geven of een opdracht alleen wordt voorgesteld of definitief wordt geboekt. Standaard wordt altijd definitief geboekt. Deze optie heeft geen gevolgen voor u als u het boekingstype van de bron niet heeft gewijzigd. Handmatig geplande taken op niveau brengen - Handmatig geplande taken worden niet verplaatst door MS Project. Met deze optie kunt u deze taken ook op MS Project-niveau laten uitvoeren.

Persoonlijke instellingen

Deze instellingen zijn persoonlijk, u kunt er dus voor kiezen om waar u dat wenst af te wijken van de standaardinstellingen. In deze afbeelding zie je onze voorkeursinstellingen. What are the ideal settings for the leveling options screen1 De instellingen kunnen ook op taakniveau worden toegepast, door de kolom met deze namen in uw weergave in te voegen. Wat zijn uw voorkeurs- en persoonlijke instellingen in het scherm voor het nivelleren van hulpbronnen? Deel het in de reacties hieronder.
Terug naar blog