Kent u alle linktypen in MS Project?

Kent u alle linktypen in MS Project ? De meest voorkomende koppelingstypen zijn taken die klaar zijn om te starten . Maar er zijn er nog meer en het is belangrijk om ze te kennen en toe te passen in je planning.
Een robuust schema kan verschillende scenario's aan en zorgt ervoor dat de veranderingen in de goede richting worden weerspiegeld. MS Project spreekt echter over voorgangers en opvolgers , maar wij zijn van mening dat het gemakkelijker is om in plaats daarvan te denken aan 'aandrijvende taken' en 'aangedreven taken' . In de onderstaande voorbeelden gaat de pijl van de rijtaak naar de gereden taak, wat betekent dat de gereden taak opnieuw wordt gepland op basis van de verplaatsing van de rijtaak.

MS Project kent vier linktypen

FS: Einde naar begin .

  • Taak A moet eindigen voordat taak B kan beginnen. Voorbeeld: de draagmuren moeten klaar zijn voordat het dak geplaatst kan worden.
Do you know all link types in MS Project?1

SS: Begin om te beginnen.

  • Taak B kan niet starten tenzij Taak A begint, ongeacht wanneer ze eindigen. Voorbeeld: Wanneer u veel documenten schrijft en beoordeelt, start de schrijftaak en wanneer deze begint, begint ook de beoordelingstaak. Deze kan ook worden gebruikt met een vertraging of doorlooptijd.
Do you know all link types in MS Project?2

FF: Einde tot Einde .

  • Taak B kan niet eindigen tenzij taak A is voltooid, ongeacht wanneer deze begint. Voorbeeld: het toezicht houden op een taak is een taak die pas kan worden voltooid als de taak waarop zij toezicht houdt, is voltooid.
Do you know all link types in MS Project?3

SF: Begin tot eind .

  • De start van taak B bepaalt het einde van taak A. Voorbeeld: De start van mijn examen bepaalt wanneer ik mijn voorbereiding beëindig.
Do you know all link types in MS Project?4 Een taak kan ook meerdere relaties hebben met andere taken . Op deze manier wordt parallellisme in het schema geïntroduceerd. Bijvoorbeeld: Kent u alle linktypes in MS Project?5
Terug naar blog