Over het koppelen van taken in MS Project

Er valt veel te leren over het koppelen van taken in MS Project. Een van de belangrijkste principes is het creëren van afhankelijkheden tussen de taken in je planning, om dezelfde reden als je formules maakt in Excel, om de berekeningen te automatiseren .

Verschillende termen over het koppelen van taken

Misschien hoor je binnen jouw bedrijf andere termen, zoals koppelingen of taakrelaties , maar ze betekenen allemaal hetzelfde : de zwarte pijlen tussen taken in het Gantt - diagram. Over het koppelen van taken in MS Project1

Waarom taken koppelen in MS Project?

Het koppelen van taken automatiseert uw planning . U wilt dat MS Project de berekeningen voor u doet. Vergelijk een taakrelatie met een formule in Excel. Je gebruikt een formule in Excel als je geen Casio-rekenmachine naast je Excel-bestand wilt gebruiken om de berekeningen uit te voeren. Het is van groot belang dat u met alle mogelijke belanghebbenden overlegt . Het plannen van een hele dag voor 35 personen kan een zeer goede investering zijn als je bedenkt dat één vergeten afhankelijkheid je project gemakkelijk maandenlang kan uitstellen. Denk aan het laten installeren van bepaalde software als voorwaarde voor andere software, aan on-boarding- of trainingsvereisten voordat een resource aan uw project kan beginnen, of aan bedrijfsprocessen die moeten worden gevolgd maar u nog niet wist.

Functionele afhankelijkheden

De taken die u koppelt moeten functionele afhankelijkheden zijn. Dit betekent dat een taak in werkelijkheid niet kan beginnen voordat een andere taak is afgelopen , omdat dit totaal niet logisch zou zijn.
  • Het plaatsen van het dak op een gebouw terwijl de draagmuren nog niet zijn afgewerkt, is bijvoorbeeld fysiek niet mogelijk. Het beoordelen van een document voordat het wordt geschreven, is ook niet de juiste volgorde.
About linking tasks in MS Project2

Afhankelijkheden van bronnen

Resourceafhankelijkheden geven aan dat een taak pas kan starten als deze resource de vorige heeft voltooid.
  • Bijvoorbeeld omdat multitasken maar tot een bepaald niveau werkt en je kamer 2 pas kunt gaan schilderen als je kamer 1 klaar hebt, of andersom.
About linking tasks in MS Project3 Het gebruik van koppelingen voor resourceafhankelijkheden introduceert ongewenste inflexibiliteit in uw plan. Stel dat er zomaar iemand anders beschikbaar komt om kamer 2 te schilderen, dan wil je geen taakafhankelijkheid meer hebben, omdat hierdoor de taken op volgorde blijven, hoewel de taken nu parallel zouden kunnen worden uitgevoerd. Dit probleem wordt opgelost als we in onze e-cursus Maturity Level 4 Resource Management uitleggen hoe we de werklast kunnen nivelleren. Voorlopig is het prima om links te gebruiken voor de afhankelijkheden van bronnen, maar we raden wel aan om een ​​notitie te plaatsen voor elke taak waar je dit hebt gedaan ( dubbelklik op de taak > tabblad notities ). Deze opmerking (zoals: "Ik heb hier een link gebruikt voor een resource-afhankelijkheid") zal u eraan herinneren deze link te verwijderen zodra u een nieuwe resource voor de taak heeft gevonden .
Terug naar blog