Waarom is MS Project beperkt in het weergeven van het kritieke pad van de bronnen?

Waarom is MS Project beperkt in het weergeven van het kritieke pad van de bronnen?

Mogelijk heeft u zich al gerealiseerd dat na het toevoegen van grondstoffen het kritieke pad niet zo netjes wordt weergegeven als u had gehoopt. Het opmaken van het kritieke pad zodat het in het rood verschijnt, leidt vaak tot een gebroken, gefragmenteerd kritiek pad. Waarom is MS Project beperkt in het weergeven van het kritieke pad van de bron?1 In MS Project worden Taak 1 en Taak 2 niet als cruciale of drijvende voorgangers beschouwd.

Waarom? En wat nu?

De reden hiervoor is dat Microsoft Project taken als kritiek beschouwt wanneer hun Total Slack (buffer) nul of minder is. Wanneer u functies zoals kalenders en harde datums in Microsoft Project gebruikt, zullen veel taken enige totale speling hebben, waardoor het kritieke pad wordt doorbroken . Alleen door een invoegtoepassing te gebruiken, zoals degene die wij aanbevelen ( PathsPro ), kunt u het volledige kritieke pad vinden. Waarom is MS Project beperkt in het weergeven van het kritieke pad van de bron?2

De PathsPro-add-on

Met de PathsPro add-on worden deze gemarkeerd als kritiek .

Antwoorden op al de volgende vragen met de add-on:

  • Alle taken in mijn planning zijn van cruciaal belang! Als u uitdagende deadlines heeft, kunnen alle taken in uw planning rood worden. Waar moet ik beginnen met optimaliseren?
  • Wat is mijn meest kritieke pad?
  • Ik begrijp mijn kritieke pad niet! Waarom bevindt deze taak zich op het kritieke pad?
  • Waarom is er een kloof tussen kritieke taken? Het zal laten zien waar weekenden of vakanties de hiaten tussen kritieke taken verklaren.
  • Waarom duurt deze cruciale taak zo lang? Het laat zien waar resource-vakanties de duur van kritieke taakbalken verlengen.
  • Mijn kritieke pad vertoont enorme hiaten! Waarom legt het Kritieke Pad in mijn planning slechts delen van de projectduur uit? Het zal laten zien of een taak wordt aangestuurd door een afhankelijkheid van hulpbronnen.
  • Waarom zie ik geen volledig kritiek pad waarin de gehele projectduur wordt uitgelegd? Veelgebruikte functies (zoals harde datums, taak-/bron-/projectkalenders en verstreken duur/vertragingen) kunnen deze hiaten veroorzaken.
  • Ik heb de werkdruk gelijk gemaakt en nu is mijn kritieke pad verbroken! Heeft u onbeperkte middelen? Iemand? Als u met mensen werkt die niet altijd beschikbaar zijn wanneer u ze nodig heeft, bevindt u zich in een project met beperkte middelen. Wanneer resources overbelast raken en u hun werklast nivelleert, zal het kritieke pad enorme hiaten vertonen en slechts een deel van de projectduur verklaren. De invoegtoepassing geeft het volledige kritieke pad in uw planning weer, ook wel bekend als het resource-kritieke pad, waarin uw gehele projectduur wordt uitgelegd.
  • Ik kan het kritieke pad in mijn subprojecten niet vinden! U hebt koppelingen tussen projecten gemaakt en nu wilt u het kritieke pad vinden naar een belangrijke mijlpaal in uw grote programmaschema.
Waarom is MS Project beperkt in het weergeven van het kritieke pad van de bronnen?3 In MS Project zonder add-on is het moeilijk om hiaten op het kritieke pad te verklaren: Waarom is MS Project beperkt in het weergeven van het kritieke pad van de bronnen?4 Met de PathsPro add-on wordt elk hiaat uitgelegd . Dit vergroot het begrip voor een (vertraagde) planning aanzienlijk.

Conclusie

Als u het bovenstaande leest, komt u misschien tot dezelfde conclusie als wij: als u serieus een project wilt beheren, kunt u niet leven zonder de inzichten die u alleen kunt krijgen als u deze add-on gebruikt. Deel uw mening over de add-on in de reacties hieronder!
Terug naar blog