Maak geen misbruik van beperkingen

Maak geen misbruik van beperkingen

Omdat beperkingen de dynamiek beperken, is het uw uitdaging om deze zoveel mogelijk te vermijden - maak geen misbruik van beperkingen . In sommige gevallen zul je ze echter nodig hebben. Denk bijvoorbeeld aan de volgende situaties:
  • Plaats het dak zodra de draagmuren klaar zijn. U heeft geen beperking nodig, maar een taakafhankelijkheid .
  • Een taak kan pas starten als de resource terug is van vakantie. Hiervoor heb je wel een beperking nodig .
  • Wanneer u echter met resources in uw planning werkt, laat de resourcekalender dan de onbeschikbaarheid weerspiegelen. 'Zo snel mogelijk' is dan het moment waarop de hulpbron weer beschikbaar is. Dit wordt uitgelegd in onze Pro cursus (zie onze training Resource Management ).
  • Het eindrapport moet uiterlijk op 1 augustus klaar zijn - Plan zo snel mogelijk en gebruik een deadline om de inleverdatum in de gaten te houden, niet met een beperking 'niet later dan klaar' , zoals je zou doen bij de voorbereiding op een examen ;-).
  • Het eindrapport moet op 1 augustus klaar zijn. Hetzelfde als hierboven, geen beperking 'moet eindigen bij' .
  • U verwacht een levering van een leverancier. U heeft wel een beperking nodig om MS Project op de hoogte te stellen wanneer u de goederen ontvangt en met deze goederen kunt blijven werken.
  • U verwacht een oplevering van een ander project in uw organisatie; u heeft geen beperking nodig . In plaats daarvan kunt u een 'koppeling tussen projecten' maken. Dit wordt uitgelegd in onze Intermediate cursus (volg onze e-cursus Critical Path Management ).

Beperkingen in uw eigen schema

In welke gevallen gebruikt u beperkingen in uw MS Project-planning? Deel het in de reacties hieronder!
Terug naar blog