Dit zijn de opties om MS Project uw resources te laten nivelleren

Waarom dingen handmatig doen als u de tool het automatisch voor u kunt laten doen? Automatische nivellering van resources in MS Project lost de overbezettingen op op basis van de instellingen, net zoals Excel de berekening voor u zou doen op basis van de formules die u invoert.
Omdat bij het automatisch nivelleren van resources alle instellingen binnen uw planning worden gerespecteerd, moet uw planning voldoen aan de richtlijnen voor een goede planning, zoals het juiste gebruik van koppelingen en beperkingen . Naast deze instellingen gebruikt MS Project een bepaalde logica om te bepalen welke taken eerst moeten worden geplaatst en welke moeten worden uitgesteld bij het oplossen van de overbezetting. Deze logica, het nivelleringsalgoritme, zal in het volgende artikel worden uitgelegd.

Houd de controle tijdens het nivelleren

Als u niet uw hele project in één keer wilt nivelleren (Level all), kunt u ook per toewijzing nivelleren. Hierdoor houdt u veel controle en zit u bovenop de veranderingen. Begin altijd met de meest kritieke hulpbron (op het kritieke pad) en werk daar doorheen, aangezien hulpbronnen minder belangrijk worden voor de timing van uw project.

Omgaan met het nivelleren van hulpbronnen:

(te beginnen met de kleinste stapsgewijze wijzigingen in uw schema):
  1. Herplannen naar beschikbare datum: er wordt slechts één taak verplaatst
  2. Niveauselectie: alleen de taken die u selecteert, worden genivelleerd
  3. Grondstof nivelleren: slechts één door u geselecteerde hulpbron wordt genivelleerd
  4. Alles nivelleren: alle grondstoffen in één keer nivelleren
Voor het nivelleren van uw hele project in één keer, of door een van de incrementele stappen te gebruiken, zijn het MS Project-nivelleringsalgoritme en de nivelleringsopties van toepassing.
Terug naar blog