Hoe verwijder je een beperking?

Ik wed dat als je een willekeurig schema zou openen, je allemaal kleine kalenders voor de taken zou zien. Deze verschijnen wanneer u handmatig een start- of einddatum heeft ingevoerd en zullen een flinke hoeveelheid handwerk voor u toevoegen wanneer u uw planning bijwerkt. U wilt dus zo min mogelijk beperkingen hebben en alle onnodige beperkingen verwijderen.

Verwijder een beperking

U kunt een beperking eenvoudig verwijderen door zo snel mogelijk op een taak > taakinformatie > geavanceerd > beperkingstype > te dubbelklikken. Om een ​​beperking te verwijderen is het niet nodig om het beperkingsdatumveld te bewerken. Zodra u 'Zo snel mogelijk' selecteert, zal MS Project de datum automatisch opnieuw instellen op basis van de voorganger van de taak.

Bekijk de video om te leren hoe u een beperking in MS Project verwijdert:

Bij het bijwerken van taken (bijvoorbeeld via Project bijwerken > al het resterende werk opnieuw plannen om mee te beginnen ), zal MS Project taakbeperkingen creëren wanneer de uitvoering van een taak aan de gang is en het project vanaf deze datum opnieuw wordt gepland. Deze beperkingen zijn noodzakelijk en hoeven niet te worden opgeheven. Deze liggen overigens allemaal in het verleden en eventuele resterende werkzaamheden kunnen hoe dan ook niet vóór deze data in het verleden plaatsvinden.
Terug naar blog