Wat is resource-nivellering in MS Project en moet u dit gebruiken?

Wat is het nivelleren van hulpbronnen?

U hebt een project met verschillende taken en resources die aan die taken zijn toegewezen. Sommige bronnen zijn toegewezen aan meerdere taken, wat heeft geresulteerd in een aantal overbezette bronnen. Het nivelleren van middelen is het nemen van een schema vol middelen, en het zo maken dat ze niet overuren hoeven te werken . Het belangrijkste doel is om een ​​kritiek pad te hebben dat wordt gecorrigeerd voor resourceafhankelijkheden. Bovendien moeten alle andere taken en resultaten een betrouwbare juistheid van de plandatums hebben.
What is resource leveling in MS Project and should you use it?1

Handmatige nivellering van hulpbronnen

Handmatige herverdeling van resources betekent dat u deze opnieuw toewijst of actie onderneemt om dit op te lossen. MS Project heeft ook een functie die uw werk- en resourcetoewijzingen evalueert en uw planning aanpast, zodat uw resources niet te veel toegewezen krijgen.

Moet u de middelen zelf nivelleren of dit laten doen door MS Project?

Een vraag die wij nogal eens horen. Als je een hulpmiddel tot je beschikking hebt, waarom zou je dit dan niet gebruiken? Een reden kan zijn dat u de tool nog niet volledig vertrouwt. MS Project zou met enkele vreemde resultaten kunnen komen, maar of dit het geval is, hangt volledig af van of u de volledigheid en de netwerklogica van uw schema (afhankelijkheden of koppelingen) hebt gecontroleerd . Als u bijvoorbeeld geen afhankelijkheid hebt gebruikt om aan te geven dat het 'reviewen van een document' moet plaatsvinden na het 'schrijven van een document', kan het nivelleren van bronnen de volgorde onjuist maken, omdat deze uitsluitend afhankelijk is van het nivelleringsalgoritme.
Terug naar blog