De S-curven in MS Project

Er is altijd veel te doen over S-curven in MS Project . Het is een zeer gewaardeerd hulpmiddel voor managers om de status van uw projecten snel te beoordelen . The s-curves in MS Project1

Een S-curve wordt gedefinieerd als:

"Een weergave van cumulatieve kosten , arbeidsuren of andere hoeveelheden uitgezet tegen de tijd. De naam is afgeleid van de S-achtige vorm van de curve, vlakker aan het begin en einde en steiler in het midden, wat typerend is voor de meeste projecten. vertegenwoordigt een langzame, weloverwogen maar versnellende start, terwijl het einde een vertraging vertegenwoordigt naarmate het werk opraakt. Bron: Wideman Vergelijkende woordenlijst van algemene projectmanagementtermen v2.1 Copyright R. Max Wideman, mei 2001 Vóór de 2013/2016-versie van MS Project was het niet mogelijk om S-curves rechtstreeks uit de tool te halen, omdat deze geen cumulatieve waarden leverde en als zodanig niet in staat was om deze lijnen te tekenen die voortbouwen op informatie van eerdere weken. De versie 2013/2016 kan dat doen via het tabblad Rapporten van MS Project. Er zijn verschillende S-curven die van toepassing zijn op projectmanagementtoepassingen, waaronder:
  • Uren versus tijd - Interessant voor arbeidsintensieve projecten, terwijl manuren de waarde van het project bepalen.
  • Kosten versus tijd - Als de kostenverdeling van het project ook een aanzienlijk deel niet-arbeidscomponenten (materialen) bevat.
S-curven kunnen absolute waarden of relatieve waarden weergeven. Absoluut zou worden uitgedrukt als 500 van de 1000 nog te gaan uren, terwijl relatieve waarden zouden worden uitgedrukt als 50% van het nog te verrichten werk, of 50% van de nog te maken kosten.

Normaal gesproken tonen S-curven drie lijnen (curven)

  1. De basislijncurve : hoe het werk of de kosten zouden evolueren volgens de basislijn
  2. De doel(voorspellings)curve : hoe het werk of de kosten nu zullen evolueren
  3. De werkelijke curve : hoe het werk of de kosten daadwerkelijk zijn geëvolueerd. Aangezien het project nog steeds vordert, wordt deze curve uiteraard op een bepaalde datum afgekapt. Dit is uiteraard de statusdatum

Hoe wordt het S-curverapport eigenlijk gebruikt?

Denk eens aan de volgende scenario's:
  • De doelcurve (prognose) (uw huidige planning) vergeleken met uw basislijn laat zien dat u meer werk doet dan verwacht, dit betekent dat u extra mensen moet inzetten om vertragingen als gevolg van problemen, vakanties, ziekte, enz. in te halen.
  • De doel(prognose)curve (uw huidige planning) ten opzichte van uw basislijn eindigt verder naar rechts, dit betekent dat uw project vertraging oploopt als u geen actie onderneemt.
Terug naar blog