Hoe stel je in 3 stappen een projectbegroting op in MS Project?

Volg deze 3 stappen om een ​​projectbudget op te zetten in MS Project :
  1. Eerst maakt u de Budgetresources aan in uw bestand
  2. Ten tweede wijst u deze budgetmiddelen toe aan uw project
  3. Ten derde vult u per budgettype de hoogte van uw budget in
Het is geen moeilijk proces, maar de noodzaak om de dingen in de juiste volgorde te doen en verschillende gezichtspunten voor deze stappen te gebruiken, kan het wel een beetje verwarrend maken.

1) Maak een budgetresource

Een budgetbron is een van de vier soorten bronnen en kan als zodanig worden aangemaakt in de 5. Budgetweergave (deze weergave maakt deel uit van onze e-cursus Hulpbronnenbeheer ), wat een enigszins aangepaste versie is van het bronnenblad . Zorg ervoor dat je dit in de juiste volgorde doet, anders werkt het niet:
  • Typ de nieuwe resource in het werkblad en markeer deze als resourcetype Kosten. Wij raden aan om de naamgevingsconventie 'Budget' te gebruiken ' , bijvoorbeeld 'Budget Interne Uren', 'Budget Hardware' of 'Budget Reizen'. Gebruik ook het veld Budgetcategorie om de budgetcategorie aan te geven, aangezien deze weergave op dit veld wordt gegroepeerd, zodat u een mooi overzicht ziet van uw kosten ten opzichte van het budget, per budgettype.
  • Dubbelklik op deze resource en vink in het venster Resourcegegevens het vakje vóór Budget aan.

2) Wijs budgetmiddelen toe

Om een ​​van deze budgetten aan uw project toe te wijzen, moet u ze in het Gantt- diagram toewijzen aan de Projectsamenvattingstaak , net zoals u elke andere resource aan een reguliere taak toewijst. Als u de Projectsamenvattingstaak niet ziet, gaat u naar het tabblad Indeling en vinkt u het vakje vóór de Projectsamenvattingstaak aan de rechterkant aan.

3) Voer het bedrag van uw budget in

Om de bedragen voor de verschillende budgettypen in te voeren, gaat u naar de weergave Resourcegebruik, voegt u de kolom Gebudgetteerde kosten toe en typt u het bedrag op de regel met de naam van uw project. U zult zien dat het budget gelijkmatig wordt verdeeld in tijdsgefaseerde stappen over de duur van uw project. Van deze gelijke spreiding kunt u afwijken, bijvoorbeeld door de Maandentermijn toe te passen en de maandbedragen naar wens aan te passen. Zorg er uiteraard wel voor dat het totaal nog klopt.

Uw projectbudget is ingevoerd

Op dit punt is het budget correct ingevoerd!
Terug naar blog