Wat is een speling in MS Project?

Een belangrijke term in de kritische padanalyse is de term slack . Wat is een speling in MS Project ? Misschien heb je ook wel eens gehoord van de term float , dit zijn andere woorden maar betekenen hetzelfde .

Totale speling

Het veld Totale speling bevat de hoeveelheid tijd dat de einddatum van een taak kan worden uitgesteld zonder de einddatum van het project te vertragen en wordt berekend als het verschil tussen de 'vroege voltooiing' en de 'late voltooiing' .

Gratis speling

Het veld Vrije speling bevat de hoeveelheid tijd die een taak kan worden uitgesteld zonder eventuele vervolgtaken uit te stellen en is het verschil tussen de datums waarop de taak vroeg is voltooid en die later is voltooid ten opzichte van de opvolger . What is a slack in MS Project?1 Taken die niet kunnen worden uitgesteld zonder de einddatum van het project te beïnvloeden, zijn de kritieke taken. In een typisch project hebben veel taken enige speling en kunnen daarom een ​​beetje worden uitgesteld zonder andere taken te vertragen of de einddatum van het project te beïnvloeden.

Wanneer is een taak cruciaal?

Een taak is van cruciaal belang als deze aan een van de volgende voorwaarden voldoet:
  • Er is geen sprake van speling (of zweverigheid) - als u het uitstelt, wordt het project vertraagd
  • Er is een datumbeperking van Must Start On (MSO) of Must Finish On (MFO) - omdat u heeft aangegeven dat het 'cruciaal' is dat deze taak op een bepaalde datum wordt uitgevoerd, wat betekent dat uitstellen geen optie is
  • Het heeft een As Late As Mogelijk (ALAP)-beperking in een project dat is gepland vanaf een startdatum (projectopties in het projectinformatievenster)
  • Het heeft een zo snel mogelijk (ASAP)-beperking in een project dat is gepland vanaf een einddatum (projectopties in het projectinformatievenster)
  • De einddatum is gelijk aan of later dan de deadline

STOP met kritisch zijn

Een taak is niet langer cruciaal wanneer deze is voltooid , omdat deze niet langer de voltooiing van vervolgtaken of de einddatum van het project kan beïnvloeden. Een kritiek pad kan een negatieve Total Slack- waarde hebben. Dit gebeurt wanneer u Taakbeperkingen gebruikt of door deadlines aan de planning toe te voegen .
Terug naar blog