Hoe wordt de statusdatum gebruikt voor het bijhouden van kosten?

De statusdatum

De statusdatum – wat was dat ook alweer? Het is de datum tot wanneer u uw planning heeft bijgewerkt . Overweeg deze situaties: How is the status date used for cost tracking?1

Kijk eens

In deze situatie heb ik aan het eind van dag 5 mijn planning bijgewerkt en aangegeven dat ik mijn taak voor 50% voltooid heb. Ik werk volgens plan. How is the status date used for cost tracking?2

Wat veranderde?

Nu heb ik mijn planning aan het eind van dag 8 bijgewerkt en aangegeven dat ik mijn taak voor 50% voltooid heb. Ik loop ver achter op schema en moet drie dagen inhalen. Hoe wordt de statusdatum gebruikt voor het bijhouden van kosten?3

En nu?

In het laatste voorbeeld heb ik aan het einde van dag 3 mijn planning bijgewerkt en aangegeven dat ik mijn taak voor 50% voltooid heb. Ik loop ver voor op schema. Sterker nog, als ik op dit tempo blijf werken, heb ik waarschijnlijk niet de totale tien dagen nodig, maar slechts zes.

Wat betekent dat?

Deze drie voorbeelden illustreren dat het belangrijk is om uw statusdatum voortdurend bij te werken , aangezien dit zal bepalen hoe uw voortgang wordt waargenomen en geïnterpreteerd via uw kostenrapporten . De statusdatum is vooral van belang voor de s-curves in de verdiende waardemanagementrapporten, die we uitvoerig zullen bespreken in onze e-cursusCost Management ( Pro-cursus ).

tips & trucs

Heeft u tips voor andere MS Project-gebruikers over de statusdatum? Laat het achter in de reacties hieronder.
Terug naar blog