Onze top 5 tips voor het baselineren

Onze top 5 tips voor het baselineren

Het gebruik van de basislijn kan een formele methode zijn om uw voortgang te vergelijken met het oorspronkelijke schema. Om deze reden zijn er een aantal dingen waar u rekening mee moet houden. Hier onze top 5 tips voor baseline :
  • Tip 1: Als u een goedgekeurde scope/tijdswijziging heeft, herbaseline dan de huidige baseline (BL) (dit zal de laatste baseline zijn) en sla baseline 2 (BL 2) op, voor het geval u later meerdere baselines wilt vergelijken.
  • Tip 2: Verwijder of verplaats geen taken, maar breng het resterende werk terug naar '0' en/of maak een nieuwe taak aan op de nieuwe locatie.
  • Tip 3: Wees voorzichtig met slepen en neerzetten en inspringen/uitspringen, omdat samenvattingslijnen afwijken van de basislijn.
  • Tip 4: Wanneer u taken aan de basislijn toevoegt, moet u ook de taken opnieuw baseren die door de toegevoegde taak worden beïnvloed , zoals opvolgers of samenvattingstaken.
  • Tip 5: Met de optie 'Naar alle samenvattingstaken' (basislijn oprollen) worden ook de samenvattingstaken van de basislijn gewijzigd. Dit kan een verkeerd beeld geven van de uitgangssituatie en is hetzelfde als het opnieuw uitlijnen van alle samenvattingstaken.

Deel je geheim

Heb jij nog een tip die we aan dit lijstje kunnen toevoegen? Deel het in de reacties hieronder, zodat we elkaar kunnen helpen.
Terug naar blog