Met behulp van het verdiende waardemanagementrapport

Met behulp van het verdiende waardemanagementrapport

Op het tabblad Rapporten vindt u het verdiende waardemanagementrapport . Wij vinden dit heel belangrijk en bovenal zeer gewaardeerd door jouw leidinggevende. We hebben het ook onderdeel gemaakt van het Highlight Report dat u kunt vinden in onze e-cursus Cost Management (Pro-cursus).
Ook wordt hier de nieuwe term EAC uitgelegd. Dit staat voor Estimate At Completion . Met andere woorden: als we de huidige voortgang extrapoleren ten opzichte van de basislijn naar het einde van het project, zijn dit de totale kosten van het project (16-17 dagen voor tien schilderijen tegen mijn uurtarief). Using the earned value management report3

Verdiende waarde in de loop van de tijd

De grafiek Earned Value over Time toont de verdiende waarde van het project op basis van de statusdatum.
  • Als de werkelijke kosten (ACWP = blauw) hoger zijn dan de verdiende waarde (BCWP = oranje), is het projectbudget overschreden. Zo heb ik drie schilderijen geschilderd voor een hoger uurtarief.
  • Als de geplande waarde (BCWS = grijs) hoger is dan de verdiende waarde (oranje), loopt het project achter op schema. Ik heb bijvoorbeeld minder schilderijen klaar dan ik had verwacht op deze (status)datum.
Using the earned value management report

Variatie in de tijd

De grafiek Variantie in de loop van de tijd toont de kosten- en efficiëntieverschillen voor het project op basis van de statusdatum.
  • Als CV (kostenvariantie, het prijsverschil) negatief is, overschrijdt het project het budget. Zo heb ik drie schilderijen geschilderd voor een hoger uurtarief.
  • Als SV (schemavariantie, het efficiëntieverschil) positief is, loopt het project achter op schema. Ik heb bijvoorbeeld minder schilderijen klaar dan ik had verwacht op deze (status)datum.
Using the earned value management report1

Indexen in de loop van de tijd

De grafiek Indexen in de loop van de tijd toont de prestatie-index voor kosten en planning op basis van de statusdatum. Hoe groter de prestatie-index, hoe beter het project op schema ligt (SPI) en hoe meer kosten worden bespaard (CPI). Using the earned value management report2

Dus wat heb je nodig om deze geweldige rapporten te krijgen?

Laten we het volgende voorbeeld bekijken: Ik moet in tien dagen (duur) tien schilderijen (omvang) maken. We verkopen ze voor $ 100,- per stuk (kosteninformatie). Aan het einde van dag 5 (statusdatum) had ik nog maar 3 schilderijen af ​​(voortgangsinformatie). Wat heb je nodig in ons schema?
  • Basisreikwijdte en duur : tien schilderijen in tien dagen
  • Kosteninformatie : Verkoopprijs van $ 100,- per stuk
  • Status Datum
  • Voortgangsinformatie : Taken als voltooid markeren
Gebruikt u, of overweegt u, technieken voor het beheren van verdiende waarde in uw MS Project-planning? Deel het in de reacties hieronder.
Terug naar blog